laupäev, 12. oktoober 2013

Küpsetatud peedid, punase sibula, viigimarja ja kitsejuustuga

Kokakool vol2-eelroog

12-le

Vaja:
3 keskmist peeti
6 punast sibulat
õli ja võid (nii, et pannipõhja kataks)
u 1tl tumedat suhkrut
soola, pipart
värsket tüümiani või peterselli
u 1spl palsamiäädikat

500g kitsejuustu
12 viigimarja
mett

Lõika peedist(eelnevalt kooritud) u 1cm paksused rattad, sega kausis vähese õli ja maitseainetega ning küpseta 200kraadises ahjus küpseks. Jäta ahjuplaadile ootele.
Tükelda kooritud sibul õhukesteks (pool)ratasteks. Kuumuta pann, lisa õli ning kuumuta selles segus sibularattaid, kuni need pruunistuma hakkavad. Lisa töö käigus soola, suhkrut, pipart ja ürte. Kui sibulad on küpsed, lisa palsamiäädikat ning sega kuni vedelik on kadunud ja sibulad glasuurised. Jäta ootele.
Tee viigimarjadele sügavad ristlõiked ning lõika kitsejuustust rattad. Jäta ootele.
Kata küpsed peedid sibulaseguga ja viigimarjaga, mille keskele suru kitsejuust. Puista peale pisut (tšillihelbeid) või tüümiani, tumedat suhkrut või mett.
Küpseta 220kraadises ahjus kuni kitsejuust on värvikam ja pisut sulanud. Serveeri soojalt, lisandiks soovi korral krõbe sai või rukola.


allikas: Kaie Mei

Kommentaare ei ole: