laupäev, 19. oktoober 2013

Kanelbullar ehk kaneelisaiad

Mõnus suutäis, külma piima ja kuuma joogi kõrvale parim.

Vaja:
2 1/2dl käesooja piima
25g värsket või 2 pakki kuivpärmi
3spl suhkrut
ca 500g jahu
1-2tl kardemoni
40g sulatatud võid
1/2tl soola

Vahele kreemiks:
200g võid
200g suhkrut
2-3tl kaneeli



Lisa piimale suhkruga vedelaks hõõrutud pärm ja tassitäis jahu või tassitäie jahuga segatud pärm(kui kasutad kuivpärmi). Sega ja jäta 30-40minutiks kerkima. Lisa ülejäänud ained ja sõtku elastseks ning pehmeks, kuid käe küljest lahti tulevaks tainaks. Vajaduse korral lisa pisut vett või piima. Jäta tainas vahepeal 5-15 minutiks rahunema ja sõtku siis edasi-nii saad taina, mis kerkib paremini. Jäta kausitäis tunniks kerkima.
Vahepeal sega kreemiks kokku või, suhkur ning kaneel.
Rulli tainas jahuga ülepuistatud laual 6-10mm paksuseks, määri peale kreem, keera rulli ning lõika otsast paari sentimeetri laiused viilud. Jäta küpsetuspaberiga ahjuplaadile natukeseks kerkima, määri munaga, puista peale pärlsuhkrut või suhkrut ning küpseta 200kraadises ahjus u 20 minutit või kuni saiad on alt kenad pruunikad.

allikas: Toit&Trend september-oktoober 2013

Kommentaare ei ole: