pühapäev, 13. oktoober 2013

Tšillimoos

Kuna mul oli tšillisid üle rohkem kui küll nii toidutegemistest ning niisamagi juurde toodud teiste poolt, siis mõtlesin et teeme prooviks moosi. Veidi internetis surfamist ja ühe sobiva retsepti välja valisimegi.

Silma järgi u 1 liiter moosi:
100g tšillipipart (mida vähem tsillit panna, seda mahedam moos tuleb)
500g suhkrut
800g punast paprikat
1dl punast veini
1tl soola

Haki tšilli ja paprika, sega suhkru, soola ja veiniga ning kuumuta 1 tund madalal tulel. Seejärel püreesta kogu mass ja kuumuta veel pool tundi ilma kaaneta. Kui segu tundub parajalt paks, siis valmis ta ongi. Pane ettevaatlikult moos purki ja jahuta. Hoidista jahedas.





allikas: Minateginselle

Kommentaare ei ole: