kolmapäev, 2. oktoober 2013

Borš

Üks mõnus sügisene supp, kus saab edukalt ära kasutada sügisesi aiasaadusi. Minul läks seekord veel eriti lihtsalt, kuna üks hea inimene oli nn supipõhja ette valmis teinud.


Vaja:
borši supipõhi (peet, porgand, sibul, sool, õli, vesi)
mõni kartul
puljongikuubik (mina kasutasin aedvilja oma)
liha (sobib edukalt guljashiliha), kogus vastavalt oma soovile
sool-pipar

Pane liha veega keema, vaata et vett oleks piisavalt, et liha oleks kaetud. Koori ja tükelda kartulid ning kui liha on pehme, siis lisa need juurde. Lisa vajadusel vett. Mõne aja pärast lisa ka valmis supipõhi, puljongikuubik ja niipalju vett, kui paksu suppi eelistad. Keeda kuni kartulid on pehmed. Maitsesta soola-pipraga.

Kui supipõhja pole, siis selle valmistamiseks on vaja(selline oli meie oma):
punane peet
porgand
sibul
suts soola
õli
vesi

Riivi porgand ja peet ning koori ja tükelda sibul, aseta pannile koos sutsu õliga. Lase vaikselt haududa, vajadusel lisa ka vett ning veidike soola. Hauta tasasel kuumusel kuni aedviljad on pehmed. Kui kohe ei kasuta, siis jahuta ja aseta külmkappi või ka sügavkülma.


Kommentaare ei ole: