reede, 4. veebruar 2011

Tavapärasel elulainel

Teen igapäevaste köögitoimetuste kohta eraldi postituse. Viimasel ajal on meie laual ka võimust hakanud võtma vürtsisemad toidu või isegi pigem idamaised.
Eelmisel nädalal sai esimest korda proovitud krõbekana magus-hapus kastmes. Pusimist oli, aga asi oli seda väärt. Esimesed ampsud Avo poolt ja sõnad - "nagu päris hiinakas". Seda ta oli, endalegi maitses tulemus väga.



Jätkates sellel lainel, sai eile valmistatud wokki kana ja juurviljadega magusas tshillikastmes. Samuti esimene katsetus ja meeldivalt mahe ja maitsev tulemus, kohe nii maitsev, et isegi pilti ei jõudnud teha:).

Selle kõige kõrvale ka natuke mahedamat - suitsukanapasta sinihallitusjuutu ja valge veini kastmes(allikas "Oma Maitse retseptiraamat").



4-le

2sl õli
2 punast sibulat
3 küüslauguküünt
400g suitsukana
soola-pipart
0,5dl kuiva valget veini
2dl vahukoort
150g sinihallitusjuustu
200g pastat
200g kirsstomateid
peotäis peterselli

Kuumuta sibul ja küüslauk õlis. Lisa tükeldatud suitsukana. Prae veel paar minutit ning maitsesta soola-pipraga. Kalla juurde vein ning lase korra keema tõusta. Vala hulka vahukoor ja murendatud sinihallitusjuust. Keeda 5 minutit kuni kaste pakseneb. Vahepeal keeda pasta soolaga maitsestatud vees. Kurna ja vala kastme hulka. Lisa poolitatud tomatid ning petersell.



Muudes tegemistes pole midagi uut siin päikese all - tööd on olnud roppu moodi, koolis olen ka ikka käinud. Plaanitud reisiga on siin vaid natuke kahtlased lood, kui nad seal Egiptuses maha ei rahune. Õnneks paar nädalat on veel aega, seega lootust veel kaotada ei tohi. Võtavad äkki lõpuks mõistuse pähe.
Üks reispakkumine on veel õhus kevadeks, mida isegi päris kaalun, loodan et kõik õnnestub ja kui asjad kindlad, siis räägin lähemalt.
Ja uisutamas käisime ka, vahva oli.

2 kommentaari:

Maris ütles ...

Mul tuli su postituste peale igatahes NÄLG! :) Nämmm...

Kati ütles ...

Hhhh..Aga siis löö mõni oma kokaraamat valla ja asu tegudele:)